tiistai 14. toukokuuta 2013

Miksi minun pitäisi hakeutua pelillistämiskoulutukseen?

Pelillistäminen saattaa kuulostaa aiheena sellaiselta, joka liittyy pelien kehittämiseen tai pelaamiseen. Jos haluat tutustua aiheeseen syvemmin, suosittelen ainakin Miikka Salavuon erinomaista blogia aiheesta tai Talouselämän juttua aiheesta. Käy myös katsomassa Merja Haverisen blogista, onko sinun työpaikkasi jo pelillistetty! Aiheesta löytyy myös keskutelua Twitteristä hashtagin #pelillistäminen takaa (tai kielitoimiston ohjeen mukaan osallistuu keskusteluun Twitterissä tunnisteella pelillistäminen).

Koulutuksen kohderyhmänä ovat korkeakoulutetut henkilöt, jotka ovat kiinnostuneet pelillistämisen hyödyntämisestä työssään. Osallistuja voi esimerkiksi olla yrityksessä työskentelevä henkilö, joka kehittää yrityksen toimintaa tai tuotteita ja palveluita asiakasyrityksille tai ohjelmisto- ja pelikehitystalot, jotka etsivät uusia liiketoimintamahdollisuuksia omaan liiketoimintaansa pelillisyyden hyödyntämisestä.

Tähän koulutukseen osallistuaksesi sinulla ei siis tarvitse olla ohjelmointitaitoja tai työpaikkaa pelikehitystalossa! Oppisopimustyyppinen koulutus mahdollistaa sisällön muokkaamisen niin, että koulutksesta on hyötyä niin opettajalle, henkilöstöpuolen ammattilaiselle kuin ohjelmistokehittäjälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti