torstai 14. elokuuta 2014

Gartnerin tuorein hype-käyrä ja pelillistäminen

Lähde: Gartner, August 2014; https://www.gartner.com/newsroom/id/2819918
Gartner on julkaissut tuoreimman hype-käyränsä elokussaa, voit käydä tutustumassa siihen täällä. Pelillistäminen on siirtynyt vuodessa käyrän korkeimmalta kohdalta laskevalle osalle (voit lukea lisätietoja käyrästä vaikkapa Wikipediasta). Tarkoittaako tämä kuvio sitten sitä, että pelillistäminen on pelkkää hypeä ja sen voi sivuuttaa? 

Ei välttämättä. Gartner pyrkii julkaisullaan kuvaamaan erilaisia uusia teknologisia sovelluksia ja arvioimaan sitä, miten nopeasti ne tulevat etenemään. Uuteen teknologiaan liittyy aina tietty määrä hehkuttamista ja katteettomia odotuksia siitä, miten paljon ne tulevat muuttamaan maailmaa tai bisnestä. Pelillistäminen onkin Gartnerin mukaan nyt siinä vaiheessa, että ensimmäisistä sovellukset eivät olekaan osoittautuneet niin hyödyllisiksi kuin kuviteltu. Jos palvelua kuitenkin edelleen kehitetään, seuraavassa vaiheessa hyödyt liiketoiminnalle alkavat kristallisoitumaan ja laajempi joukko alkaa ymmärtämään hyödyt. Nyt olisikin erinomainen aika perehtyä siihen, mitä pelillistäminen oikeastaan on ja miten se voisi olla hyödynnettävissä juuri sinun työssäsi!

tiistai 12. elokuuta 2014

Gamificate 2-koulutuksessa on vielä paikkoja jäljellä

Kesä lopulta alkoi heinäkuussa ja helteille ei näyttänyt loppua tulevan. Nyt on kuitenkin lomat vietetty ja palattu työpisteelle intoa ja energiaa täynnä.

Huomasin eilen Facebookissa, että pelillistämisestä on alkanut löytyä erilaisia koulutuksia. Sovelto järjestää myyntijohtajille tarkoitetun koulutuspäivän, jossa kouluttaja toimii Jukka Koskenkanto. Jos haluat tutustua pelillistämiseen syvällisemmin, sinulla on mahdollisuus hakea vielä muutamaa vapaana olevaa paikkaa syyskuussa alkavaan koulutukseen, jossa Jukka vetää useita koulutuspäiviä ja muutkin kouluttajat ovat alansa huippuja Suomessa. Koulutus alkaa 19.9.2014 lähiopetuspäivällä Kajaanissa.

Hakulomakkeet löydät täältä: http://www.aikopa.fi/koulutukset/Gamificate

Ps. Kaiken lisäksi koulutus on opetus- ja kulttuuriministeriön tuen vuoksi maksuton, hintaa tällaiselle koulutukselle tulisi noin 3200 euroa.