maanantai 5. toukokuuta 2014

Voisiko pelillistämisestä olla jotain hyötyä minun työssäni?

Olen päässyt näiden kahden vuoden aikana, jolloin tätä pelillistämiskoulutusta on markkinoitu, vastaamaan usemmaan kerran kysymyksiin siitä, mitä se pelillistäminen on ja voisiko siitä olla hyötyä juuri meidän yrityksellemme. Vien nyt tämän kirjoituksen kautta sinut muutamaan eri lähteeseen, jotka avaavat pelillistämistä ja sen luomia mahdollisuuksia.

Ensimmäisen koulutuksen osallistujat tulevat hyvin erilaisista taustoista ja siten heidän tavoitteensa ovat erilaisia. Osalla on selkeä tuote tai palvelu, jota he pyrkivät kehittämään koulutuksen aikana saamiensa tietojen ja ajatusten pohjalta. Toiset taas ovat pelillistämisen suhteenselvittelemässä sitä, miten sitä voisi hyödyntäämitä ja se voisi heidän liiketoimintansa kannalta tarkoittaa.

Koetan avata tässä  pelillistämisen mahdollisuuksia kahden erilaisen esimerkin kautta. Molemmat kouluttajat ovat olleet mukana toteuttamassa ensimmäistä Gamificate-koulutusta ja heidän kanssaan käydään neuvotteluja myös  toiseen toteutuskertaan osallistumisesta. Näiden esimerkkien kautta löydät myös uutta katsottavaa, varsinkin englanniksi aiheesta on kirjoitettu ja julkaistu paljon.

Toimitusjohtaja Jukka Koskenkanto Cloudriven Oy:stä on tammikuussa julkaissut ilmaisen PDF:än pelillistämisestä, voit tilata sen tästä. Lisäksi he ovat blogissaan koonneet viisi hyvää Youtube-videota aiheesta, löydät ne täältä. Karoliina Harjanne Sulavasta on omassa blogikirjoituksessaan avannut heidän omaa tuotettaan pelillistämisestä täältä.

Periaatteessa siis minkä tahansa asian voi pelillistää. Miksi sitten kannattaisi tulla koulutukseemme? Kuten useimmissa asioissa, jotta tuote tai palvelu voi erottua joukosta, sen täytyy olla paremmin toteutettu kuin kilpailijoilla. Pelilistämiseen liittyy paljon huomioitavia näkökulmia ja toimivan mallien kehittäminen vaatii syvällisestä perehtymistä ja pitkäjänteistä työtä.

Toivottavasti näistä tiedoista on hyötyä, kun mietit sitä, että olisiko tästä koulutuksesta hyötyä sinulle. Jos haluat vielä tarkennuksia tai täydennyksiä näihin tietoihin, kerron mielelläni lisää. Hakuaikaa on jäljellä 16.5.2014 asti!  Varsinaiset hakulomakkeet löytyvät kotisivuiltamme: http://www.aikopa.fi/koulutukset/Gamificate 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti